onsdag 15 oktober 2008

SD eller bittra förtidspensionerade gubbars intresseorganisation

För någon vecka sedan gick dokumentären "En som alla - alla som en" på SvT som handlade om Landskrona och Sverigedemokraterna. I filmen visas en tragikomisk värld där dessa bittra förtidspensionerade 50-plusare, uteslutande män, för en stund ventilerar sin frustration över sina egna misslyckade liv. För det är vad de gör.

Alla problem lastar de invandrarna för och det finns inte något samhällsproblem som inte skulle lösas om bara dessa försvann från det härligt-underbart-sköna-fosterlands-Sverige. Någon annan analys behöver man inte göra när man är bitter 50+ gubbe. Man behöver inte läsa några böcker, man behöver inte göra några undersökningar, man behöver inte bekanta sig med andra kulturer för att berika sin egen kultur och sig själv, nej man behöver bara "känna det i magen" att det är invandrarna som är roten till all ondska i Sverige (i världen?). Man kan också liksom bara så där skönt "känna" vilken kultur som är "svensk" respektive "osvensk" och som alltså inte borde få finnas. Vilka hus som är svenska respektive osvenska förklaras på ett fantastiskt sätt av två SD:are i filmen.

Ett mer passande namn för Sverigedemokraterna vore något i stil med "Bittra gubbar projicerar tillsammans". OM det är någon samhällsgrupp som förtjänar förakt så är det just bittra gubbar som projicerar sina egna jävla skitproblem på andra. Ryck upp er för fan och gör något åt er själva! Majoriteten av alla medborgare oavsett härkomst sliter arslet av sig medan ni sitter hemma med era förtidspensioner och är bittra på samhället.

I det här klippet från filmen förklarar först Selma Lagerlöf varför vi svenskar är så jävla tröga och efterblivna, något man för övrigt får bekräftat i filmen. Därefter kommer en tant in en av SD-männens antikaffär och förklarar för mannen, efter att han "listigt" försökt komma in på ämnet invandrare, att hon tycker det är hemskt med jakten på invandrare och undrar vad vi skulle gjort utan dem. Hon skulle kunnat vara SD-mannens mamma. Jag önskar att alla SD-männens mammor ringde upp sina bittra söner och sa åt dem att rycka upp sig och sluta bete sig som barnrumpor som inte tror att någon tycker om dem längre.

Andra åsikter om , ,

6 kommentarer:

Tobias sa...

"Dokumentären" handlade om Landskrona, inte Karlskrona. Dessutom är filmen ordentligt propagandistiskt och fult klippt och gjord, vilket även Expos Lisa Bjurwald har erkänt:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=835944

Sd har många yngre väljare, och 40 procent kvinnliga väljare, enligt äldre statistik. Så varken den bild som du eller propagandafilmen försöker ge sken av stämmer särskilt väl med verkligheten. Inte ens i "dokumentären" var det endast män.

Det finns även många personer med invandrarbakgrund i Sverigedemokraterna, så det är alldeles uppenbart att du inte har fattat vad problemen handlar om...

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Men sådana politiskt korrekta personer skulle ju aldrig sätta foten i Rosengård eller de andra 150 bostadsområden i Sverige som ser likadana ut. Så varför skulle du bry dig? Svenskfientligheten vet ju inga gränser på din blogg. Du skriver att "svenskar är så jävla tröga och efterblivna". Skulle du skriva "somalier är så jävla tröga och efterblivna" i ett annat sammanhang? Nä, jag trodde inte det heller.

Mannen som hade antikaffären har fått stänga ner den efter "dokumentären" på grund av för mycket vandalisering:

http://hd.se/landskrona/2008/10/15/laegger-ner-efter

Jag slår vad om att du riktigt myser över detta och applåderar det. Du vet ju ingenting om problemen i Landskrona.

Pastey sa...

Landskrona ska det va, det stämmer.

Det var Selma Lagerlöf som sa att vi var tröga och efterblivna och jag instämmer i det eftersom vissa i vår befolkningsgrupp tror att t ex brottslighet går att koppla samman med hudfärg och religion.

Pastey sa...

För övrigt gör du precis det jag talar om, framställer dig själv och SD som bittra martyrer.

-Buhuhu det är så synd om oss, vi som vill framställa oss som Svenssons därför att PK- eliten och överheten fattar ingenting om hur det verkligen är och de vet ingenting om invandrare, det gör bara vi Sverigedemokrater! Och buhuhu, snyft och hulk, vi är utsatta för "svenskfientlighet" av dem, de mobbar oss, vi är samhällets hackkyckling, rösta på oss!

Viljan att framstå som martyrer finns i alla extremistpartier.

Hampus Eckerman sa...

Tobias, det står inget i DN-artikeln om att Lisa Bjurwald skulle ha klippt fult och propagandistiskt. Hon har inte ens medverkat i att göra filmen så hur skulle hon kunna erkänna det? Orden "fult klipt" och "propagandistiskt" står inte ens med i texten, så de har du själv hittat på. Pinsamt.

Grue är ett monster som bor i källare och äter upp folk. Det vet alla som spelat Zork. Ingen höjdare till källa alltså och säger absolut ingenting om vilka väljare som finns. Det är som när republikanerna frenetiskt försöker hitta någon svart i publiken på deras konvent och sedan zoomar samma person om och om igen.

Erik Hellsborn sa...

Medelåldern inom SD sannolikt lägre än hos de flesta (alla?) riksdagspartier. Så att tala om bittra gamla gubbar känns lite konstigt.

Anonym sa...

Man nästan känner fotsvetten när man ser dessa misslyckade medelålders SD:are spy ut sin bitterhet. Dra in der förtidspensioner så kanske det blir folk av dom.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.